O nouă metodă de plată a călătoriei în transportul public municipal

O nouă metodă de plată a călătoriei în transportul public municipal
Pentru diversificarea modalităților de plată a serviciilor de călătorie, a fost lansat un nou proiect-pilot de taxare electronică în transportul public, de această dată prin intermediul telefonului mobil. Inițiatorul proiectului este operatorul de telefonie mobilă Moldcell, seviciul fiind disponibil exclusiv pentru abonații acestuia.
❗️Această metodă de plată este o premieră pentru Republica Moldova și are drept scop simplificarea și accelerarea procesului de plată pentru transportul public, eliminând necesitatea tranzacțiilor cu numerar. Diversificarea modalităților de plată în transportul public este un pas important către un sistem de transport public mai modern și mai eficient.
Proiectul pilot „Plăți cu numărul Moldcell”, realizat de compania Moldcell, în colaborare cu Direcția Generală Mobilitate Urbană, Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze, oferă posibilitatea achitării călătoriilor în transportul public pentru pasagerii rutelor nr. 8 și 10 ale rețelei de troleibuze și rutelor nr. 2 și 26 ale rețelei de autobuze din Chișinău, folosind numărul Moldcell.
<img height="16" width="16" alt="