La sfârșitul acestei săptămâni, în școlile și grădinițele afectate grav de furtuna din 9 august, urmează să înceapă ampl...

La sfârșitul acestei săptămâni, în școlile și grădinițele afectate grav de furtuna din 9 august, urmează să înceapă ampl...

La sfârșitul acestei săptămâni, în școlile și grădinițele afectate grav de furtuna din 9 august, urmează să înceapă ample lucrări de reparație.
Din banii alocați din Fondul de rezervă vor fi reparate acoperișurile și gardurile instituțiilor, pavilioanele grădinițelor, geamurile etc.
Pentru domeniul educației sunt alocate de circa 12 milioane de lei.
Totodată, săptămâna trecută, au fost recepționate cereri de la 27 de adrese, în special din sectoarele Rîșcani și Ciocana. În toate cazurile este vorba despre reparația acoperișurilor. La 16 adrese, așa cum a anunțat conducerea Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, situația a fost remediată, iar în celelalte cazuri se va interveni până la sfârșitul săptămânii.
De asemenea, în această săptămână va începe și reparația apartamentelor inundate de pe strada Braniștii 5/6, așa încât locatarii afectați să poată reveni cât mai repede în locuințele lor. A fost făcut deja devizul de cheltuieli și semnat contractul cu agentul economic.
Săptămâna trecută, Fondul de Rezervă al Primăriei a fost suplinit cu 20 de milioane de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiilor din 9 august.
Ion Ceban , Vlad Melnic , Pretura Sectorului Rîșcani , Олег Суслов , @Mihai Furculița