feed-image  Benzi RSS

Somații / Scrisori recomandate

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

 

Start Campaniei de prevenire a incendiilor

   Astăzi, 06.03.2018, în sectorul Râșcani a fost dat startul Campaniei de stat de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor în sectorul locativ, cu genericul ”O casă protejată – o viață salvată”. La evenimentul cu caracter social a participat pretorul Nicolae Balaur, pompierii din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri, asistenți socialui ai DAS, mass-media. 

   În acest context, câteva detalii. În ce constă campania? Instalarea detectoarelor de incendiu optico-electronic de fum autonome. Cine sunt beneficiarii? Familiile din grupurile de risc, persoane cu vârstă înaintată, singuratice din sectorul locativ particular. De ce se instalează acum? Riscul de incendiu este mai mare în perioada rece a anului, când locuința e încălzită cu lemne, însă acesta poate izbucni și din alte motive: scurt circuit, imprudența în timpul fumatului, folosirii obiectelor de uz casnic. Unde se instalează? Prioritar în dormitoarele caselor de locuit. Care a fost atitudinea cetățenilor față de eveniment? Diferită, deși marea majoritate au acceptat instalarea detectoarelor, au mulțumit pentru intervenție, au ținut să intre în discuție, să facă istorisiri de viață, să întrebe despre alte ajutoare sociale de care ar avea nevoie, unii nu au acceptat, nu am insistat.
   O experiență interesantă la capitolul relații cu publicul. Campania se va desfășura în continuare, avem o conlucrare bună, în acest sens, cu serviciile de resort. 
   Deși am înghețat, am revenit cu cele mai bune gânduri despre firea omului și cu decizia că vom aplica și în continuare ieșirile la fața locului, sunt utile în activitatea de administrare.