feed-image  Benzi RSS

Somații / Scrisori recomandate

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

 

Ținem pumnii pentru ”District 5”

   Echipa ”District 5” reprezintă sectorul Râșcani în cadrul competițiilor ”Școala securtății pentru copii” ce se desfășoară în zilele de 8 și 9 mai 2018, în or. Vadul lui Vodă. Pretorul Nicolae Balaur a participat la deschiderea evenimentului pentru a încuraja membrii echipei, care, fără lipsă de

modestie, s-a prezentat cu cel mai frumos salut la careul festiv.
   Echipa ”District 5” (sectorul 5, Râșcani) este formată din 12 elevi de la Liceul Teoretic ”George Călinescu”, care alături de profesori și antrenori (reprezenanți ai Detașamentului salvatori și pompieri) participă, în premieră, la ”Școala securității pentru copii”, alături de alte 11 echipe din sectoarele Centru, Buiucani, Botanica, Ciocana, raioanele Criuleni, Anenii Noi, Dubăsari, Ialoveni, Strășeni. 
   Am apreciat ingeniozitatea tinerilor salvatori, care au format echipe cu următoarele denumiri: ”Batalionul SH (Spiru Haret)”, ”Gloria”, ”Gladiatorii”, ”LIMPS”, ”Haiducii”, ”Salvatorii”, ”Fulger”, ”Clubul salvatorilor” etc.
   Spiritul de echipă, uniți pentru a salva vieți omenești în situații excepționale, a dominat din prima zi a evenimentului, care este susținut de UNICEF, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și de administrația publică locală.