feed-image  Benzi RSS

Somații / Scrisori recomandate

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

 

În gând, în vorba și în fapta noastră – veți rămâne mereu!

   În data de 15 februarie 2019 – se împlinesc 30 de ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor armate din Republica Afganistan. În acest context, sâmbătă, 09 februarie 2019, ora 9.30, Pretura sectorului Râșcani a găzduit și a participat la un eveniment solemn dedicat acestei

comemorări, organizând, tradițional, și o masă de pomenire a oștașilor căzuți în războiul din Afganistan, la care au participat 180 de persoane, veterani, participanți la lupte internaționale, conform listei înaintate de către Uniunea veteranilor din Afganistan sectorul Râșcani. 
   După cuvântul de felicitare adresat participanților de către mai mulți oaspeți, oficiali de rang înalt și ai administrației publice locale, reprezentanți ai Uniunii veteranilor războiului din Afgnistan și veterani, a urmat înmânarea legitimațiilor și a medaliilor.  Aceste distincții - cruci comemorative, au fost înmânate fiecărui veteran, individual, la prezentarea certificatului care confirma identitatea acestuia. 
   Ulterior, dl Serghei Graur, președintele UVRA, a informat despre acțiunile ce urmează să aibă loc, în data de 15.02.2019, în scuarul din str. Miron Costin, la Complexul Memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, prin depunere de flori, marșul de comemorare a celor căzuți în luptă, onoruri militare, cu participarea camarazilor de luptă din întreaga țară. 
   Pretura sectorului Râșcani va rămâne și în continuare deschisă dialogului, va acorda asistență și va contribui la susținerea veteranilor și a familiilor acestora.