feed-image  Benzi RSS

Maxima săptămînii

 „ Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decît cel care îl caută”                             N. Iorga

 

   Ansamblul vocal ”Seleanca” (comuna Stăuceni) și ansamblul de dans popular ”Hora Mare” (orașul Cricova) din raza sectorului Râșcani au primit titlul onorific ”model” de categoria I. Drept urmare, vă aducem câteva detalii privind activitatea acestora. 
   Ansamblul de dans popular ”Hora Mare” din or. Cricova activează de 15 ani, timp în care a

participat la diverse spectacole din țară și peste hotare (România, Turcia, Belarus, Croația, Lituania), este decernat cu mai multe diplome și trofee, are un repertoriu bogat, un colectiv de 30 de persoane, cu vârste de la 16 la 35 de ani, conducător artistic Gînga Denis. Cele mai cunoscute dansuri ale ansamblului: Bătuta, Hora de la Sud, Sârba. ”Unde joacă moldovenii, acolo pământul geme” este motto-ul împărtășit de toți dansatorii de la ”Hora Mare”.
   Ansamblul vocal ”Seleanca” din com. Stăuceni a fost fondat în anul 1990, este format din persoane de mai multe naționalități, laureat a multor festivaluri și concursuri din Moldova, Ucraina și România. Repertoriul ansamblului include muzică clasică, romanțe, doine, colinde, muzică populară, cântece din folclorul ucrainesc, rusesc, belarus. ”Unitate prin diversitate” este mesajul promovat de membrii ansamlului ”Seleanca”, conducător artistic Maliuhovici Elena.
   Vivat celor care prin talent și implicare promovează cultura și duc faima localității, sectorului, municipiului, țării. Știu să trăiască frumos, să mobilizeze lume bună în acțiuni de valoare.